Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049

Правни прашања (4)

Дали знаеш кои се надлежностите на Народниот правобранител?

Дали знаеш што претставува институцијата Народен правобранител?

Знаеш ли кој може да те застапува пред судот?

Си се соочил со некаков спор и потребно ти е застапување пред надлежниот суд, но не знаеш кој може да го направи тоа за тебе?

ПРАВНА КЛИНИКА? - Што е тоа?

Првната клиника не е место каде се лекуваме  – Тоа е факт. Не е ниту болница, ниту приватна здравствена клиника, центар за јавно здравје... – ништо од тоа.

Имаш ли ТИ право на бесплатна правна помош?

Одредени категории на граѓани имаат право на бесплатна правна помош, но дали ТИ спаѓаш во некоја од нив?