УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА ДРАГАН МИЛАНОВ - EVS ВОЛОНТЕР ВО ФРАНЦИЈА

 

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.  Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе. ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Со Вас ќе споделиме уште една таква ЕВС приказна, која е раскажана од нашиот волонтер Драган Миланов, кој во Ноември месец замина да волонтира на ЕВС проект во Франција.

УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА АНТОНИО ПЕТРОВ, ЕВС ВОЛОНТЕР ВО ИТАЛИЈА!

 

Одењето на ЕВС проект во друга земја не е одлука што треба да се направи лесно. Ако се земе некое време за да размислувате, да планирате и останете мотивирани, веројатноста да за разочаратескоро ја нема! Пред поврзувањето со Европски волонтерски сервис (ЕВС) не се фокусирајте на одредена земја, туку на еден регион. Погледнете ги проектите од аспект на она што ви треба да го дознаете. Запомнете: ЕВС не е работа или стажирање, тоа е хуманитарна мисија!

Зошто е корисно да се биде волонтер? Пријавете се!

 

Eвропски Волонтерски Сервис- ЕВС има за цел да поддржува реализација на неформални образовни проекти кои овозможуваат: подобра мобилност, можност за меѓу-културно учење, активна социјална партиципација, личен и професионален развој, можност на младите луѓе да се запознаат со европските вредности, како солидарност, различност и еднаквост со младите луѓе од цела Европа. 

ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе.

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.

Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.

Топ 10 причини да волонтираш

Размислуваш да станеш волонтер? Погледни ја листата на причини кои ќе ти помогнат да донесеш одлука.