????Што мислите, колку букви може да содржи еден збор⁉️
10
20
или можеби 30

❗️ВО ТУРСКИОТ ЈАЗИК ПОСТОИ ЗБОР КОЈ СОДРЖИ ТОЧНО 70 БУКВИ❗️
"Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine"

➡️Оваа е најдолгиот турски збор кој содржи 7️⃣0️⃣ букви. Потекнува од именката "muvaffakiyet" (успех) и значи: „Како да си од оние кои можеби нема лесно да можеме да ги претвориме во создаватели на неуспешни“.????

➡️Дали сте изненадени Дали сакате да го учите и истражувате Турскиот јазик полн со изненадувања

????Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...!????‍♂‍????‍♀‍
????????????

????Што мислите, колку букви може да содржи еден збор⁉️
10
20
или можеби 30

❗️ВО ТУРСКИОТ ЈАЗИК ПОСТОИ ЗБОР КОЈ СОДРЖИ ТОЧНО 70 БУКВИ❗️
"Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine"

➡️Оваа е најдолгиот турски збор кој содржи 7️⃣0️⃣ букви. Потекнува од именката "muvaffakiyet" (успех) и значи: „Како да си од оние кои можеби нема лесно да можеме да ги претвориме во создаватели на неуспешни“.????

➡️Дали сте изненадени Дали сакате да го учите и истражувате Турскиот јазик полн со изненадувања

????Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...!????‍♂‍????‍♀‍
????????????

Leave a comment