????Ако мислевте дека има само еден вид на ????????турско ☕️кафе, тогаш грешите❗️❗️
☕️Менангиџ Кафе – всушност не се состои од зрна кафе, туку е направено од овошjе од дрво на латински наречено Pistacia Terebinthus, или Менангиџ на турски.
☕️Дибек Кафе – е мешавина од турско кафе☕️, кое доаѓа од Отоманската империја па до денес, здробено со внимателно избрани растенија.

????Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...!????‍♂️????‍♀️

????????????

????Ако мислевте дека има само еден вид на ????????турско ☕️кафе, тогаш грешите❗️❗️
☕️Менангиџ Кафе – всушност не се состои од зрна кафе, туку е направено од овошjе од дрво на латински наречено Pistacia Terebinthus, или Менангиџ на турски.
☕️Дибек Кафе – е мешавина од турско кафе☕️, кое доаѓа од Отоманската империја па до денес, здробено со внимателно избрани растенија.

????Останете со нас, наскоро следуваат повеќе интересни факти и најава за нова ЕВС активност...!????‍♂️????‍♀️

????????????

Leave a comment