Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833

Меѓународната конференција за млади „Where are you going, youth?” ќе се одржи на 22 ноември 2019 година во Унгарија.

 

Quo Vadis, Iuvenis? е меѓународна конференција за актуелни теми во врска со младите луѓе. Нашата основна цел не е да ги бараме политичарите и експертите, туку вистинската целна група -  младите, за да дознаеме што мислат тие за следните теми:

• Образованието во 21 век;

• Социјални медиуми и општество;

• Улогата и проценката на семејството во современите општества;

• Европската Унија и националниот идентитет;

• Опкружување и одговорности.

Детали за презентерите:

Би сакале да ги поканиме младите презентери на возраст меѓу 18-25 години. Очекуваме свежи, провокативни, но сепак научни идеи за една од горенаведените теми. Според петте теми на конференцијата, ќе има 5 секции. Вашата презентација не треба да трае повеќе од 10 минути. Работниот јазик е англиски.

Што нудиме:

- Ви ги враќаме трошоците за патување до 200 евра;

- Платени храна и сместување;

- Ја објавуваме вашата презентација;

- Обезбедуваме присуство на медиуми;

- Можете да додадете привлечна точка во вашето CV;

- Одлично искуство во Унгарија.

Што е потребно за аплицирање:

- CV со слика (добра квалитетна фотографија за нашата веб-страница и за објавување);

- Резиме од вашата презентација (2 страници, околу 7000 карактери).

Рок на пријавување: 20.09.2019 година.

Место: A Vértes Agorája, Tatabánya, Hungary

Датум: 22 ноември 2019 година.

За аплицирање и за повеќе информации контактирајте на:

Pal Matyas Szenasi

E-mail:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website:

www.avertesagoraja.hu

 

Leave a comment