Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • UnrebbcThiday UnrebbcThiday 15 Dec 2017

  http://viagraazmhj.com/
  cost viagra
  [url=http://viagraazmhj.com/]viagra for women[/url]
  does viagra work for women
  viagra alternative

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 14 Dec 2017

  where can i buy cheap viagra in the u k
  viagra without prescription
  se puede comprar viagra en estados unidos
  viagra without prescription
  get a viagra prescription online
  viagra without a doctor prescription
  como comprar viagra sin receta medica
  viagra no script
  best source generic viagra

  Reply
 • WilliamFlest WilliamFlest 14 Dec 2017

  sildenafil tablets 100 mg india
  viagra without a doctor prescription
  unterschied zwischen viagra original viagra generika
  viagra without a doctor prescription
  where can you buy real viagra
  viagra ohne rezept aus deutschland
  viagra sale hyderabad
  viagra no prescription
  does viagra pills do

  Reply

Leave a comment