Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • Farimfgrove Farimfgrove 15 Dec 2017

  http://cialisoakdm.com/
  cialis professional
  [url=http://cialisoakdm.com/]buy generic cialis[/url]
  cialis shipped to canada
  cialis soft tabs

  Reply
 • Williamwibly Williamwibly 15 Dec 2017

  cheapest viagra on the internet
  viagra without prescription
  where can i buy genuine viagra online
  viagra without prescription
  viagra mail order
  viagra no prescription
  eve online sons of viagra
  viagra without a doctor prescription
  getting viagra in nz

  Reply
 • Jeffreynab Jeffreynab 15 Dec 2017

  cialis online
  order cialis online
  cialis time to take effect price of cialis
  average cost of cialis prescription

  Reply

Leave a comment