Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • Robertelorm Robertelorm 14 Dec 2017

  order sildenafil citrate
  viagra without prescription
  max viagra 100mg
  viagra without prescription
  pillola simile viagra
  viagra no prescription
  where can i buy viagra over the counter uk
  viagra no script
  buy viagra xanax

  Reply
 • ThanhSmesk ThanhSmesk 14 Dec 2017

  buy viagra uk forum
  viagra without prescription
  magnus 50 mg sildenafil prospecto
  viagra without prescription
  para sirve sildenafil 100 mg
  viagra ohne rezept aus deutschland
  do viagra pills work on women
  viagra no script
  buy viagra by pfizer

  Reply
 • Robertelorm Robertelorm 14 Dec 2017

  where can i buy viagra from in london
  viagra without a doctor prescription
  do viagra pill look like
  viagra without a doctor prescription
  viagra 50mg tomar metade
  viagra without a doctor prescription
  viagra 50mg uk
  viagra without prescription
  viagra pfizer 100mg prezzo

  Reply

Leave a comment