Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • bsd8xf bsd8xf 14 Dec 2017

  canadian online pharmacy viagra cvs pharmacy
  canada online drugs online canadian drugs
  canadian pharmacy com

  Reply
 • Lbvwsuerry Lbvwsuerry 14 Dec 2017

  http://cialisovnsm.com/
  buy generic cialis in canada
  [url=http://cialisovnsm.com/]cialis uk[/url]
  average cost of cialis
  cialis reviews

  Reply
 • Lancetox Lancetox 14 Dec 2017

  viagra online australia forum
  viagra without prescription
  buy sildenafil tadalafil vardenafil
  viagra without prescription
  comprar viagra receita medica
  viagra ohne rezept aus deutschland
  viagra price durban
  viagra ohne rezept aus deutschland
  generic viagra cheap prices

  Reply

Leave a comment