Пешачките премини во Мадрид се обично многу здодевни.

Нормално, имаат основна функција во сообраќајот, но повеќето од нив се некреативни зони со бели линиипо сивите патишта налик писта. За бугарскиот уметник Христо Гуелов, тие воопшто не се досадни, или барем не кога тој ќе ги декорира.
Уметникот ги претвора пешачките премини во Мадрид во шарени уметнички дела како дел од неговиот проект Funnycross. Користејќи впечатливи бои и геометриски дизајни, Гуелов вдахнува живот во заостанатите јавни површини.
„Funnycross ги користи пешачките премини за да интервенира во урбаниот пејзаж. Метафората ‘мост меѓу два брега’ е појдовна точка на оваа уметничка интервенција,“ пишува артистот.
Не станува збор само за естетика – уметникот се надева дека овие смело обоени крстосници ќе ја зголемат свесноста и на возачите и на пешаците.

         

 

1131 comments

 • KatrinaMon KatrinaMon 14 Dec 2017

  payday advance
  cash advance loans
  pay day loan
  payday loans online

  Reply
 • WilliamFlest WilliamFlest 14 Dec 2017

  cut viagra pill half
  viagra without prescription
  can you get viagra over the counter in spain
  viagra without prescription
  can i legally buy viagra online in australia
  viagra no script
  buy cheap viagra and cialis
  viagra ohne rezept aus deutschland
  puedes comprar viagra en la farmacia

  Reply
 • LanceTap LanceTap 14 Dec 2017

  generic viagra uk pharmacy
  viagra without prescription
  en chile se puede comprar viagra sin receta medica
  viagra without prescription
  generic viagra cialis or levitra online
  viagra ohne rezept aus deutschland
  what to tell your doctor to get viagra
  viagra ohne rezept aus deutschland
  buy viagra online generic

  Reply

Leave a comment