Расте бројот на граѓани кои се иселуваат од земјата

Над 24 илјади Македонци ја напуштиле земјата во 2015 та и заминале во потрага за подобар живот во Германија покажуваат анализите на Дојче Веле повикувајќи се на германски извори.