„Нашата најголема слабост лежи во откажувањето. Најсигурниот начин да успеете е да пробате уште еднаш.“ – Томас Едисон

 

„Мислам дека сите треба да доживеат пораз барем еднаш во текот на својата кариера. Од него може многу да се научи.“ – Лу Холц

„Сакам еден ден да се свртам и кога ќе ја погледнам мојата кариера да бидам горд на работата што сум ја направил и горд на себе затоа што сум пробал сè.“ – Џон Стјуарт

„Желба! Тоа е единствената тајна за успешна кариера на секој човек. Не образование. Не поседување скриен талент. Желба.“ – Џони Карсон

„Најдобриот начин да ја предвидите иднината е истата самата да ја создадете.“ – Абрахам Линколн

Leave a comment