Занимливости (58)

7 најчести лаги што родителите им ги кажуваат на децата

Еден од најубавите периоди во животот е детството. Како што децата уживаат во овој период од животот така и нивните родители. Меѓутоа понекогаш родителите сметаат дека овие лаги се едноставно неопходни...

Интересни факти за Гугл

Прочитајте неколку интересни факти за еден од најдобро познатите пребарувачи во светот:

Интересни цитати за љубовта

Еве неколку мисли за тоа што е љубовта и какви чувства таа предизвикува:

Прекрасни цитати од Петре М. Анреевски

Петре Мито Андреевски е роден во с. Слоештица, Демир Хисар на 25 јуни 1934, а е починат во Скопје на 25 септември 2006 година. Се вбројува меѓу најдаровитите, а воедно и најпопуларните македонски поети и раскажувачи.

Мисли од „надреалниот“ Салвадор Дали

Прочитајте дел од цитатите на легендарниот шпански сликар и протагонист на надреализмот Салвадор Дали, кои ја потврдуваат неговата генијалност, но и ексцентричноста…

Светот според Оскар Вајлд

Интелигентен, ексцентричен, зајадлив и понекогаш дрзок. Ова се карактеристиките кои светот му ги припишува на познатиот ирски писател, поет и драматург Оскар Вајлд (1854-1900), а тој му ги припишува на светот. Во тоа ќе ве уверат и следните цитати на Ирецот, чие најпознато дело е неговиот единствен објавен роман „Сликата на Доријан Греј“.

Општо познати верувања кои се всушност заблуди

Сме слушнале многу работи и често ги прифаќаме како такви цел живот без да ја преиспитуваме нивната вистинитост, бидејќи тие се „општо познати“. Време е да ги закопаме митовите во минатото…

Интересни факти за Мерлин Монро

  1. За нејзиниот, за жал, многу краток животен век, Мерлин Монро сменила многу имиња. Крстена е како Норма Џин Бејкер, но во нејзиниот извод стоело името Норма Џин Мортенсон. Подоцна, кога се омажила за Џејмс Доерти, станала г-ѓа Норма Џин Доерти. Иако за јавноста станала позната како Мерлин Монро, уште во 1946 година, таа не го сменила нејзиното име и на хартија сѐ до 1956 година.