Она што ги прави овие чадори посебни интересни и многу привлечни за луѓето е нивната добра комбинација на водоотпорни и апсорбирачки материјали, што открива еден убав дезен само кога ве штитат од дождот.

Ваквиот вид технологија стана хит и е прифатен од широк спектар на произведувачи кои создаваат многу различни дизајниза многу брзо време, вклучувајќи ги и оние со традиционален јапонски мотив или ликови од поп културата. Затоа што потекнуваат од Јапонија, голем дел од овие чадори се достапни во традиционални јапонски стилови, кои вообичаено имаат многу повеќе жици за разлика од западните производители.

Leave a comment