Убавина и Здравје (42)

Намирници кои го забрзуваат учењето и памтењето

Преку паметен избор на храната што ја консумирате, можете да го подобрите функционирањето на мозокот.

1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА

Денес е 1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА. За да се заштитите од оваа болест, најважно е да бидете добро информирани.

4 совети за нега на виткана коса

 Драги дами, ако и Вие сте една од оние среќнички  кои имаат виктана коса сакаме да ви понудиме неколку совети како да ја негувате вашата коса и како со гордост да ја носите вашата фризура во овие ладни темератури.

Храна која треба да ја внесувате доколку сакате да го забрзате растот на Вашата коса

Долгата коса е цел којашто многу жени сакаат да ја постигнат. Комбинирањето на одредени шампони, маски, и останати препарати, заедно со Вашата исхрана може да помогне за побрзо раастење на косата.

Сакате здрави заби? –Ова се најдобрите намирници кои треба да ги конзуммирате

Кога станува збор за Вашето дентално здравје, покрај конецот и пастата за заби, многу е важно да им се придаде значење и на намирниците кои ги регенерираат забите.

4 сериозни здравствени проблеми кои настануваат поради сува кожа

Обично сувата кожа е безопасна, а проблемот настанува тогаш кога ќе се сетите дека треба повторно да започнете со користење на хидратантни креми. Но, што кога Вашата кожа е сува и Ве чеша без разлика колку често нанесувате креми?

Правила на кои треба да се придржувате при шминкање доколку носите очила

Жените кои носат очила со диоптрија, во последните неколку сезони конечно можат да воздивнат, а поуланроста на geek женските, нема за брзо да помине.