Настани

Одржана конференција во Риека, Хрватска на тема "Мултисекторски пристап за младите во ситуација на НЕЕТ"

На 10 и 11 декември, во Салата на Градското собрание во Риека, Хрватска се одржа финалниот мултипликаторски настан Конференција  на тема "Мултисекторски пристап кон младите во ситуацијата Неет и решенија за практични протоколи во работењето со младите од НЕЕТ" од проектот „Младинските Информативни центри по мерка на потребите на младите во НЕЕТ ситуација“. Настанот беше организиран од Регионалниот Младински информативен центар УМКИ во Риека, Хрватска.

ПРВА НАЦИОНАЛНА МЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА: „ЗОШТО ЗАКОН ЗА МЛАДИ?“

Националниот младински совет на Македонија ве поканува на првата национална младинска конференција „Зошто Закон за млади во Р.М?“, која ќе се одржи на 20.12.2018 година, четврток, со почеток во 10:30 часот во хотел Холидеј Ин во Скопје.

Младински Совет Прилеп одржа конференција во Крушево за Промоција на Локалната Младинска стратегија

На 06 декември, 2018 година, се одржа Настан за Промоција на Локалната Младинска Стратегија во кафе пицерија Скар, во Крушево.

КОНФЕРЕНЦИЈА: ИНСТИТУЦИЈА… КАКО ТОА ГОРДО ЗВУЧИ!

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност има особена чест да Ве покани на годишната конференција под наслов „Институција… Како тоа гордо звучи!“.

Натпревар за ученици во трета година средно – MultiTalent Quest 2018

AUBG MultiTalent Quest е уникатен меѓународен дво-круг натпревар

Покана за учество на вебинар „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ “

Коалиција на младински организации СЕГА Ве поканува да учествувате на вебинар на тема „Младинско информативни методи за работа со млади во ситуација на НЕЕТ“.

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕИРАЊЕ НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ СО ПРЕПОРАКИ ЗА ПОДОБРА ИНТЕГРАЦИЈА НА НЕЕТ ГРУПАТА НА МЛАДИ

Коалиција на младински организации СЕГА го спроведува проектот „Интеграција на НЕЕТ групата на млади“. Проектот се спроведува со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог).

Концертот во чест на Тоше на 2. ноември во ВИП Арена „Борис Трајковски“

Големиот концерт во чест на Тоше Проески, кој беше пролонгиран ќе се одржи на 2 ноември, информира меѓународната фондација „Тодор Проески“. Овој настан е поддржан и од Министерството за култура, кое за неговото организирање издвои 5.000.000 денари.