Апликацијата за iPhone на Google Translate сега вклучува неколку регионални опции за внесување и излез на говорот. Ова значи дека некој што ја користи апликацијата за да зборува англиски, на пример, не е заглавен слушајќи некој на стандарден американски англиски јазик.

Како што е забележано од страна на All Things How, овие нови регионални опции за внесување и излез на говорот на Google Translate, сега ги вклучуваат САД, Велика Британија, Австралија и Индија за англиски; Бангладеш и Индија за бенгалски; Франција и Канада за француски; и Мексико и Шпанија за шпански. Имајќи ја апликацијата која може да препознае и да зборува на овие регионални изреки, може да се докаже како неверојатно корисна за патниците кои се обидуваат да бидат разбрани, бидејќи сите јазици не се зборуваат исто во различни делови на светот.

Google Translate бесплатно може да се симни од Apple App Store. Таа во моментов поддржува 103 јазици со пишување и може да преведува двојазични разговори на 37 јазици.

 

Извор на веста: theverge.com

 

Leave a comment