Забава (161)

Светот според Оскар Вајлд

Интелигентен, ексцентричен, зајадлив и понекогаш дрзок. Ова се карактеристиките кои светот му ги припишува на познатиот ирски писател, поет и драматург Оскар Вајлд (1854-1900), а тој му ги припишува на светот. Во тоа ќе ве уверат и следните цитати на Ирецот, чие најпознато дело е неговиот единствен објавен роман „Сликата на Доријан Греј“.

Општо познати верувања кои се всушност заблуди

Сме слушнале многу работи и често ги прифаќаме како такви цел живот без да ја преиспитуваме нивната вистинитост, бидејќи тие се „општо познати“. Време е да ги закопаме митовите во минатото…

Најубавиот студентски дом на светот

Студентскиот дом „Tietgen“ се наоѓа во Копенхаген и има капацитет за сместување на 361 студент.

Дали сè уште се верува дека Земјата е рамна?

Британскиот астрофизичар Стјуарт Кларк, автор на книгата “Unknown Universe”, објасни за „Бизнис инсајдер“ зошто поединци сè уште веруваат дека земјата е рамна. 

Столче во фoрма на филџан за кафе

Ова столче со интересен и креативен дизајн совршено може да се вклопи во секое кафуле. Дизајнирано е од Кореецот Sunhan Kwon, а името („Coffee Chair“) го добива според неговата очигледна форма.

Канцеларија од палети

Палетите во секоја индустриска населба се најнепосакуваните нешта и буквално се фрлаат на улица. Многу архитекти и дизајнери се обидувале да им најдат некоја примена во нивните дела, но никој не успеал да го достигне ова.

Интересни факти за Мерлин Монро

  1. За нејзиниот, за жал, многу краток животен век, Мерлин Монро сменила многу имиња. Крстена е како Норма Џин Бејкер, но во нејзиниот извод стоело името Норма Џин Мортенсон. Подоцна, кога се омажила за Џејмс Доерти, станала г-ѓа Норма Џин Доерти. Иако за јавноста станала позната како Мерлин Монро, уште во 1946 година, таа не го сменила нејзиното име и на хартија сѐ до 1956 година.

Како да сокриете дека сте прочитале порака на Messenger

Сакате да читате пораки на Messenger, а не сакате да знае испраќачот дека сте ги прочитале? No Seen е апликацијата која ви треба!