Волонтирање и пракса

Станете меѓународен долгорочен волонтер во Хале (Германија)

CED во рамките на соработката со Friedenskreis најавува меѓународнo долгорочнo волонтирање во Германија. Повикот е за волонтирање во периодот од средината на септември 2019 година до средината на септември 2020 година (12 месеци) во рамките на програмата weltwärts.

„Д Фестивал“ бара волонтери

„Дали знаеш дека најдобрата летна школа е да волонтираш на Д Фестивал? Ушите ти зујат од што си имаш енергија? Чувствуваш дека си некаков неоткриен талент? Здосадено ти е секое лето едно те исто да правиш и конечно ти дојде да се впуштиш во водите на непознатото?“