Настани

Одржана конференција во Риека, Хрватска на тема "Мултисекторски пристап за младите во ситуација на НЕЕТ"

На 10 и 11 декември, во Салата на Градското собрание во Риека, Хрватска се одржа финалниот мултипликаторски настан Конференција  на тема "Мултисекторски пристап кон младите во ситуацијата Неет и решенија за практични протоколи во работењето со младите од НЕЕТ" од проектот „Младинските Информативни центри по мерка на потребите на младите во НЕЕТ ситуација“. Настанот беше организиран од Регионалниот Младински информативен центар УМКИ во Риека, Хрватска.

ПРВА НАЦИОНАЛНА МЛАДИНСКА КОНФЕРЕНЦИЈА: „ЗОШТО ЗАКОН ЗА МЛАДИ?“

Националниот младински совет на Македонија ве поканува на првата национална младинска конференција „Зошто Закон за млади во Р.М?“, која ќе се одржи на 20.12.2018 година, четврток, со почеток во 10:30 часот во хотел Холидеј Ин во Скопје.

Младински Совет Прилеп одржа конференција во Крушево за Промоција на Локалната Младинска стратегија

На 06 декември, 2018 година, се одржа Настан за Промоција на Локалната Младинска Стратегија во кафе пицерија Скар, во Крушево.

Натпревар за ученици во трета година средно – MultiTalent Quest 2018

AUBG MultiTalent Quest е уникатен меѓународен дво-круг натпревар

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА НАСТАНИ ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ ПОМЕЃУ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И КРЕАТОРИТЕ НА ПОЛИТИКИ ПОВРЗАНИ СО МЛАДИТЕ

Младинскиот културен центар – Битола во соработка со Фондација за Претприемачки сервис за млади објавува: