Кампањи (34)

Успешно реализирана работилница во рамките на кампањата „365 работнички права за млaди”

На ден 26.10.2018 (петок) во СОУ „Ѓорче Петров во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА од Прилеп, одржа работилница во рамки на кампањата „365 работнички права за млади.

Телевизиско гостување на ВЦС со цел промовирање на кампањата „365 работнички права за млади“

Во рамки на капањата „365 работнички права за млади“ партнерот на нашата кампања, Волонтерски Центар од Скопје настапи јавно, и ја промовираше истата на телевизиската емисија „Утринска на Телма“.

Волонтерски центар Скопје го одржа првиот Инфо ден за кампањата „365 работнички права за млади“

На 24.06.2018, недела Волонтерски центар Скопје го одржа првиот Инфо ден во рамките на кампањата „365 работнички права за млади“.

Одржана првата работилница во рамките на кампањата „365 работнички права за млади“

На ден 14.05.2018 во кариерниот центар на СОУ „Ристе Ристески-Ричко” Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА од Прилеп, заедно со своите локални волонтери ја одржаа првата работилница во рамки на кампањата „365 работнички права за млади”.

Успешно реализиран Инфо ден во рамки на кампањата „365 Работнички Права за Млади“

Младинскиот Информативен и Советодавен Центар од Прилеп, заедно со Младински Совет од Прилеп, по повод 1-ви мај-Денот на трудот, а во рамки на кампањата „365 Работнички Права за Млади“ успешно организираа Инфо ден кадешто ја презентира кампањата и нејзините реализирани и планирани активности.

КСС одржа работилница во склоп на кампањата „365 Работнички Права за Млади“

На 21-ви и 23-ти март 2018 Конфедерацијата на Слободни Синдикати во Скопје и Прилеп реализираше две работилници во склоп на Кампањата „365 Работнички Права за Млади“.

Партнери на кампањата „365 работнички права за млади“

Граѓански организации кои се партнери и поддржувачи на кампањата „365 работнички права за млади“.

Неопходно е системско решение за практична примена на законската регулатива и почитување на работничките права

Вчера, во ЕУ Инфо Центарот, во рамките на Националната Кампања „365 работнички права за младите“ се организираше панел дискусија на тема „Колку се почитуваат работничките права на младите?”