Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 79833
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76049
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 76050

ИНФО СЕГА (312)

Светски хуманитарен ден

Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА заедно со Младински Совет Прилеп и своите локални волонтери, денес одржаа Хуманитарната акција по повод Светскиот хуманитарен ден.

Одбележан Меѓународниот ден на младите

На 12 август 2019 година во просториите на Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА Прилеп се одржа работилница со која се одбележа Мегународниот ден на младите.

Меѓународен ден на младите 2019

Меѓународниот ден на младите е ден кога треба да се привлече вниманието кон културните и правните проблеми на младите.

Одржана младинска размена во Германија во рамките на проектот C.O.D.E. aBc

Во периодот од 25 јули до 3 август се одржа младинска размена во Бад Бланкенбург и Ерфурт, Германија во рамките на проектот CODE aBc (Courage to Оpen Doors of Europe / attention, Be curious).

Коалиција СЕГА учествуваше на Саем за промоции на кампот GLOW во Крушево

Претставници на Коалиција СЕГА, ИНФО СЕГА и ЕВС волонтери од Турција и Франција, на 30.07.2019 година беа дел од женскиот камп Girls Leading Our World (GLOW) во Крушево.

Претставници од Коалицијата СЕГА на вториот транснационален состанок на Проектот IMPACT во Виченца, Италија

 

  Во периодот од 24 до 26 јули двајца претставници од „Коалицијата на младински организации СЕГА“ учествуваа на втората транснационална средба во Виченца, Италија, чиј домаќин беше Ла Пикчионаја - Центар за театарска продукција. На состанокот беа опфатени стандардните точки на координација, а партнерите во проектот разговараа за идните локални активности и создавање на заедничка методологија.

Летна креативна школа - Работилница „Водени лудории“

Младинскот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА, заедно со своите волонтери од Турција и Франција, денес одржа уште една работилница од Летната креативна школа.

Одржан Летниот камп во Троген, Швајцарија

Во периодот од 7 до 20 јули, 148 деца и 24 супервизори беа дел од Летниот камп што се одржа во Детското село Песталоци во Троген, Швајцарија.