На 26 октомври во 19 и 30, во кино Мис Стон во Прилеп ќе се одржи проекција на куси филмови – МакеДокс. Ќе бидат преоктирани пет куси филмови. Два од студентите на ФДУ и три од програмата Доконикулци ) на МАКЕДОКС.

 

На точак 16’ / 2015 / режија Горјан Атанасов / Факултет за драмски уметности - Скопје

Студантс 50’ / 2016 / режија Тамара Котевска / Факултет за драмски уметности - Скопје

МакеДокс филмска школа ,,Докуникулци”

Поинакви 24’ / 2018 / режија Розе Симоновска

Адолесцензура 14’ / 2018 / режија Леа Димитрова

Поглед во очите 25’ / 2018 / режија Јоана Арсовска

ВЛЕЗНИЦИ ПО ЦЕНА ОД 30 ДЕНАРИ.

Leave a comment