Танцовото студиото ЗОДИЈАК со училиштето за театар Чин 4 сцена 5 освои награда за најдобра кореографија во конкуренција од групи од 30 земји на 13-то издание на меѓународниот карневал во Лесковац, Србија.

 

Со дваесетина учесници низ игра и песна се претстави кореографијата Принц Али - извадок од музичко-сценскиот спектакл за деца Аладин и волшебната ламба во режија, адптација, кореографија и костимографија на Кире Миладиноски. Достојно е претставен градот како претставник на карневалот Прочка.

Претстои гостување во Врњачка бања.

 

Извор на веста: zenitprilep.com.mk

Leave a comment