Вeчерва - понеделник 16 јули 2018 во 20.00 часот во ликовниот салон (фоаје) на ЦК „Марко Цепенков“ ќе се одржи концерт на „Квартет Труби“.

 

Ќе настапат четворица дипломирани трубачи од ФМУ Скопје, од кои двајца се магистри (Бојан Митрески, Васко Рошков, Гоце Цоневски, Стојанче Косовски).

Концертот е поддржан од Министерството за култура со цел промоција на Трубата како инструмент.

 

Leave a comment