Култура (90)

Изложба: „Емоции – допир со природата“

Во петок на 5 јули 2019 година во 20:00 часот во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков ќе биде отворена изложбата на слики „Емоции – допир со природата“ од Александра Богоеска.

Поезијата на Далибор Иванович блиску е до вас!

Љубител сте на поезија и се прашувате што да прочитате следно? Одличната поезија на прилепчанецот Далибор Иванович сега може да е и во вашите раце.

Хуманитарен Концерт - "Прилеп За Сара"

Во среда, 31октомври, со почеток во 19 часот ќе се одржи хуманитарен концерт за Сара.

Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу

Во петок, 26 октомври 2018 година со почеток од 19 часот, при ликовниот салон на НУЦК „Марко Цепенков“ – Прилеп, ќе се одржи Пијано рецитал - Арда Мустафаоглу.

Куклена претстава „Силјан Штркот“

Во недела, 28 октомври 2018 година, со почеток во 11 часот и со реприза во 13 часот, во кино Мис Стон во Прилеп, ќе се емитува куклената претстава „Силјан Штркот“.

Проекција на куси филмови – MакеДокс

На 26 октомври во 19 и 30, во кино Мис Стон во Прилеп ќе се одржи проекција на куси филмови – МакеДокс. Ќе бидат преоктирани пет куси филмови. Два од студентите на ФДУ и три од програмата Доконикулци ) на МАКЕДОКС.

Ретроспективна изложба од Коста Клифов

Од 26ти октомври од 18 и 30 часот до 7ми ноември, во ликовната галерија при НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена Ретроспективна изложба од Коста Клифов.

ДЛУП совреме(н) – изложба

Овој петок, 19ти Октомври во 18 часот, во Депото, холот и галеријата Аче при НУЦК „Марко Цепенков“ Прилеп ќе биде отворена изложбата ДЛУП Совреме(н).