Анета

Анета

Разни обичаи за најголемиот христијански празник Велигден

Разни обичаи за најголемиот христијански празник Велигден

Велигден е еден од најголемите верски празници кој го означува Христовото воскресение. Овој празник е малку поразличен во однос на обичаите на православните христијани за разлика од другите Христијански вери.