Занимливости (62)

Кој е најдобар град во светот за студентски живот?

Според неодамнешните статистички податоци, Лондон е најдобриот град за студентски живот.

10 инспиративни мисли

Секое лошо е за добро, секоја тага носи нова среќа. Кренете ја главата и продолжете понатаму. Не дозволувајте моменталните неуспеси и разочарувања да ве депримираат. Ниедна тага не е вечна. Секогаш бидете тоа што сте. Никогаш не обидувајте се да сокриете кои сте. Еве неколку инспиративни мисли кои ќе ве натераат секогаш да гледате на позитивната страна на нештата:

15 интересни факти за храната

Дали знаевте дека: За време на Златната треска во Алјаска , компирите биле вредни колку златото.

Пет интересни и препознатливи изреки од Донатела Версаче

Донатела Франческа Версаче е италијански моден дизајнер и актуелен потпретседател на групата Версаче, како и нејзин главен дизајнер.  Ви издвојуваме само пет од многубројните интересни и препознатливи изреки кои се поврзани со нејзината професија 

7 најчести лаги што родителите им ги кажуваат на децата

Еден од најубавите периоди во животот е детството. Како што децата уживаат во овој период од животот така и нивните родители. Меѓутоа понекогаш родителите сметаат дека овие лаги се едноставно неопходни...

Интересни факти за Гугл

Прочитајте неколку интересни факти за еден од најдобро познатите пребарувачи во светот:

Интересни цитати за љубовта

Еве неколку мисли за тоа што е љубовта и какви чувства таа предизвикува:

Прекрасни цитати од Петре М. Анреевски

Петре Мито Андреевски е роден во с. Слоештица, Демир Хисар на 25 јуни 1934, а е починат во Скопје на 25 септември 2006 година. Се вбројува меѓу најдаровитите, а воедно и најпопуларните македонски поети и раскажувачи.