Уметност и дизајн (25)

Неверојатен дом опколен со прекрасна природа

Овој дом е изработен од дизајнерската куќа „Herbst Architects“, а неговите сопственици имаат неверојатна можност да уживаат во прекрасната природа и интимниот амбиент.

Спектакуларен хотел под вода на Малдивите

Спиењето под вода помеѓу живиот воден свет, е нешто за кое секој од нас би можел само да сонува. Но за некои среќни туристи, со „подлабоки џебови“, овој сон сега може да постане реалност.

Најубавиот студентски дом на светот

Студентскиот дом „Tietgen“ се наоѓа во Копенхаген и има капацитет за сместување на 361 студент.

Столче во фoрма на филџан за кафе

Ова столче со интересен и креативен дизајн совршено може да се вклопи во секое кафуле. Дизајнирано е од Кореецот Sunhan Kwon, а името („Coffee Chair“) го добива според неговата очигледна форма.

Канцеларија од палети

Палетите во секоја индустриска населба се најнепосакуваните нешта и буквално се фрлаат на улица. Многу архитекти и дизајнери се обидувале да им најдат некоја примена во нивните дела, но никој не успеал да го достигне ова.

Приказната за „Бубата“ – најпопуларниот Фолксваген автомобил

 

Популарно наречената Буба, за првпат е произведена во 1938 година во Германија, од најголемата автомобилската компанија Фолксваген. Официјално, Бубата се нарекува Фолксваген тип 1, но позната е и како Фолксваген бубачка.

Прекрасни фрагменти од дрво претворени во брилијантен и уникатен накит

Инспирирана од австралиската флора и фауна, Брита Бокман спојува фрагменти од дрво со обоена смола за да добие прекрасни додатоци кои можат да се носат.

Апартман направен од 25.000 пинг-понг топчиња

Апартманот на Даниел Аршам во Бруклин е малечко место во кое сите би посакале да живеат.Неговата површина изнесува само 8,5 метри квадратни, а декорот е елегантен и минималистички, принудувајќи ве да се заљубите во прекрасно смислениот простор.