Намирници кои го забрзуваат учењето и памтењето

Преку паметен избор на храната што ја консумирате, можете да го подобрите функционирањето на мозокот.

1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА

Денес е 1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА. За да се заштитите од оваа болест, најважно е да бидете добро информирани.

Здравствени бенефити од јадење банани со црни точки

Бананите се можеби едни од најпотценетите плодови од природата. Тие се вкусна супер храна која може да обезбеди хранливи материи за телото за тоа да расте. Тие се пакување полно хранливи материи, витамини, влакна, и природни шеќери како сахароза и фруктоза. Тоа се дел од причините зошто редовното консумирање на банани може да ве држи настрана од потребата од лекар.