Намирници кои го забрзуваат учењето и памтењето

Преку паметен избор на храната што ја консумирате, можете да го подобрите функционирањето на мозокот.

Научниците смислиле начин како да го подобрат памтењето кај луѓето за дури 30%

Истражувачки тим од Универзитетот во Јужна Калифорнија развиле „мемориски протези“, вид на импланти кои би  можеле да го подобрат памтењето кај луѓето.