1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА

Денес е 1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА. За да се заштитите од оваа болест, најважно е да бидете добро информирани.

20 извори на болка во телото, секоја поврзана дирекно со специфична емотивна состојба

Болката е најпрвин енергија, второ перцепција, и трето физичка манифестација. Не постои друг извор на болка освен енергетскиот. Физичката појава е секогаш секундарна. Секое потекло на болките во нашето тело може да не наврати на специфична емотивна состојба која функционира за да не предупреди дека сѐ уште има нешто да се заврши во одреден сегмент од нашиот живот, за кој имаме да учиме уште лекции. Штом ќе ги интегрираме тие лекции, болката исчезнува.