Научниците смислиле начин како да го подобрат памтењето кај луѓето за дури 30%

Истражувачки тим од Универзитетот во Јужна Калифорнија развиле „мемориски протези“, вид на импланти кои би  можеле да го подобрат памтењето кај луѓето.