Забава (133)

Намирници кои го забрзуваат учењето и памтењето

Преку паметен избор на храната што ја консумирате, можете да го подобрите функционирањето на мозокот.

1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА

Денес е 1-ви декември, светскиот ден за борба против СИДА. За да се заштитите од оваа болест, најважно е да бидете добро информирани.

Scanmarker - алатка при учење

Scanmarker е алатка со која го скенирате текстот кој сметате дека ви е потребен за учење.

4 совети за нега на виткана коса

 Драги дами, ако и Вие сте една од оние среќнички  кои имаат виктана коса сакаме да ви понудиме неколку совети како да ја негувате вашата коса и како со гордост да ја носите вашата фризура во овие ладни темератури.

10 Забавни факти за Новата година

Новата Година се приближува, време кога милиони луѓе прославуваат со храна, нови цели, па дури и бакнеж точно во 00:00. Но колку всушност знаете за овој празник?

Научниците смислиле начин како да го подобрат памтењето кај луѓето за дури 30%

Истражувачки тим од Универзитетот во Јужна Калифорнија развиле „мемориски протези“, вид на импланти кои би  можеле да го подобрат памтењето кај луѓето.

Храна која треба да ја внесувате доколку сакате да го забрзате растот на Вашата коса

Долгата коса е цел којашто многу жени сакаат да ја постигнат. Комбинирањето на одредени шампони, маски, и останати препарати, заедно со Вашата исхрана може да помогне за побрзо раастење на косата.