Спорт (4)

Деветти меѓународен турнир во џудо „Прилеп Град Херој 2017“

На 8 октомври, 2017 година започна деветтиот по ред турнир во џудо на кој учествуваа над 250 учесници од Балканот и пошироко.

Македонската шампионка во фитнес, Ангела Гелинческа отвара студио за аеробик и пилатес во Прилеп

Професорка по физичко образование, спорт и здравје Ангела Ѓелинческа, која е фитнес шампион на Република Македонија за 2016/2017 и се вбројува во топ 5 спортистки на Балканските бофибилдинг и фитнес натпревари отвара студио за аеробик и пилатес во Прилеп.

Македонија учествуваше на Балканско првенство во џудо

НА 29 И 30 Јули се одржа Балканско Првенство во џудо за Пионери-ки во Солун Р.Грција. На истото учество зедоа репрезентативци од 10 балкански држави меѓу кои и Р.Македонија.

Интервју со Професорот Милан Јаковски кој одлично ги споил географијата и параглајдингот, за формите на релјефот да ги гледа од една поинаква перспектива

 

Параглајдерство е пред се рекреативен спорт, одлична авантура за вљубениците во адреналинот и оние кои сакаат да уживаат во природата од една малку поинаква перспектива. Почетоците на овој спорт во Македонија датираат од 1991 година во Прилепскиот регион кој се смета за еден од најдобрите места за летање во цела држава.

Милан Јаковоски е млад професор по Географија кој љубовта кон природниот релјеф ја надополнил со параглајдингот. За учениците важи за принципиелен и комплетен професор, за нас вистинска инспирација, особено поради тоа што се занимава со еден од најекстремните спортови.