Friday, 20 October 2017 14:06

Инфо ден во Прилеп

Written by

Денес, на плоштадот во Прилеп се одржа инфо ден каде што беа презентирани секојдневните активности на Младинскиот Информативен и Советодавен Центар од Прилеп.

Бидете дел од тимот на „Млади амбасадори за младинско информирање“ во ИНФО СЕГА Прилеп! Проширете ја својата лична мрежа на контакти, зголемете ги вашите комуникациски и презентерски вештини, и научете повеќе за младинското информирање.

Wednesday, 18 October 2017 14:16

Курс: Web Penetration Tester

Written by

Ако сакате да изградите кариера во сајбер безбедноста, нема подобро опција од тоа да научите како функционира и како да го користите пенетрациското тестирање. Со разбирање на слабостите и опасностите од структурата на вашата мрежа, ќе научите како да ги поправите овие празнини и да ја обезбедите мрежата од напади и пропусти.

МИКРОСАМ АД од Прилеп има потреба од работници за во производство и тоа:

Wednesday, 18 October 2017 14:06

Инфо ден за млади во Прилеп

Written by

Младинскиот Информативен и Советодавен Центар од Прилеп организира инфо ден за младите каде што ќе ги претстави своите активности!

Wednesday, 18 October 2017 12:27

Call for one Romanian EVS volunteer in Macedonia

Written by

Coalition of youth organizations SEGA is implementing Group EVS project entitled “Youth creativity club”, it is a long term volunteering project for a period of 8 months in Kavadarci, Macedonia, starting from November 2017.

We are looking for one volunteer from Romania to be involved in the project starting from November 2017 until 30th of June 2018.

Во четврток, 19 октомври 2017, во Галеријата при Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, ќе биде отворена заедничка изложба на ликовните уметници Гордана Винчиќ и Игор Љубовчевски.

На ден 16.10.2017 година, во просториите на СОУ „Орде Чопела“ во Прилеп се одржаа работилници на тема: „Значење на претприемништвото“.

Со проекцијата на швајцарскиот филм Темна судбина (Dark Fortune), денес и официјално завршува Фестивалот на Европски филм 2017 кој годинава е дел од манифестацијата „Кавадаречка културна есен“.

По повод „football people week“ кој е во рамките на FARE кампањата, Советот за Превентива против Мaлолетничка Деликвенција - СППМД и годинава ќе организира турнир во мал фудбал.