Култура (30)

Во четврток, изложба на Гордана Винчиќ и Игор Љубовчевски

Во четврток, 19 октомври 2017, во Галеријата при Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, ќе биде отворена заедничка изложба на ликовните уметници Гордана Винчиќ и Игор Љубовчевски.

Денес завршува фестивалот на европскиот филм

Со проекцијата на швајцарскиот филм Темна судбина (Dark Fortune), денес и официјално завршува Фестивалот на Европски филм 2017 кој годинава е дел од манифестацијата „Кавадаречка културна есен“.

Отворена изложбата „Салон 11 Октомври“

Под насловот „Салон 11 Октомври“, младите уметници од Кавадарци кои во меѓувреме пораснаа во врвни уметници и нивните гости повторно го привлекоа вниманието на кавадаречката јавност која ја исполни Галеријата при кавадаречкиот Музеј.

Младите од Кавадарци ги запознаа можностите за вон училишни активности

По јубилеен, петти пат, Општинскиот Совет за превенција од малолетничко престапништво го организираше Саемот за вонучилишни активности, доближувајќи им ги на младите можностите за спорт, рекреација, доедукација и социјалзиација.

Кавадаречки двоец автор на макфестовскиот победник

Песната „Од утро до вечер“ на кавадарчаните Столе Аврамов и Зоран Алексиќ со која настапија штипјанецот Зоран Илиев и спрската пеачка Анабела Атијас е победник на годинешното издани на фестивалот на забавна музика „Макфест“ кој изминатиот викенд се оддржа во Штип.

Утре ќе се оддржи петтото издание на Саемот за вон училишни активности

Во организација на општинскиот совет за превенција од малолетничко престапништво на град Кавадарци, утре, вторник, 10 октомври, ќе се оддржи јубилејното, петто издание на Саемот за вон училишни активности.

Училишната библиотека во „Тошо Велков - Пепето“ прерасна во медиотека

Училишната библиотека во општинското основно училиште „Тошо Велков Пепето“ прерасна во медиотека која е опремена со телевизор, таблети и читална. 

Вечерва, изложба „Стоби и паунот“

Вечерва во Кавадарци ќе биде отворена изложбата „Стоби и паунот“, која е заеднички проект на двајца колеги сликари, Драган Верговски – Алпи и Владимир Симеонов.