Бесплатна обука: Вовед во веб технологии

Го употребувате секој ден за трансакции на пари, за истражување, за пазарење и социјални медиуми, но, дали знаете како работи? Во овој курс, ќе ве запознаеме со технологијата која стои зад вебот, терминологијата и начинот на кој сите работи се вклопуваат за да овозможат веб сајтовите да работат.

Бесплатна обука: Вовед во веб дизајн

Дали сте нови во веб дизајнот? Почнете од тука. Во овој курс ќе ве запознаеме со основните концепти, алатки и патеки на учење за веб дизајн.

Одржана обука за мултипликатори на Еuro Desk во Хрватска

Во периодот од 27-30 Март, во Задар- Хрватска, се одржа национален тренинг за мултипликаторите од Хрватска и Македонија на ЕuroDesk- Модул 2.