Отворен ЕВС повик за Poitiers, Франција

Отворен е ЕВС повик за Poitiers, Франција за периодот од 03 септември 2018 до 31 август 2019.

Отворен ЕВС повик за Алби, Франција

Отворен е ЕВС повик за Алби, Франција за периодот од 03 септември 2018 до 30 јуни 2019.

Macedonia, chapter of my life

I do not know for sure if Macedonia has chosen me or I have chosen it, but I think that we both needed this challenge, this exchange of experience and “a way out” of the comfort zone. Although my experience started in the middle of the summer, it was living inside of me since the winter. Prilep is my host town and, in a way, it tries to gain my sympathy, I have to admit it's succeeding although the beginning was not promising.

 

УСПЕШНА ПРИКАЗНА НА ДРАГАН МИЛАНОВ - EVS ВОЛОНТЕР ВО ФРАНЦИЈА

 

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.  Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе. ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Со Вас ќе споделиме уште една таква ЕВС приказна, која е раскажана од нашиот волонтер Драган Миланов, кој во Ноември месец замина да волонтира на ЕВС проект во Франција.