На македонскиот пазар на труд најмногу работници се бараат во секторот за административни и помошни услужни дејности и изнесува 2.72%

 

Во третото тримесечје оваа година, стапката на слободни работни места на пазарот изнесува 1.27%. 

Најниска е стапката во секторот снабдување со вода, отстранување на отпадни води, управување со отпад и дејности за санација на околината и изнесува 0.21%, додека деловните субјекти со број на вработени од 10 до 49 имаат највисока стапка на слободни работни мести која изнесува 1.74%. 

Кога станува збор за региони, југоисточниот регион има највисока стапка на слободни работни места - 2.09%, додека најголем број на слободни работни места има во петтата група на занимања - Работници во услужни дејности и продажба - 1729.

 

 Тука можете да го погледнете извештајот во целост.

1838 comments

 • Atilladig Atilladig 15 Dec 2017

  can too much viagra have the opposite effect
  http://viagrabs.com/ - buy viagra
  can you drink and use viagra
  http://viagrabs.com
  taking outdated viagra
  buy viagra
  the risks of taking viagra

  Reply
 • Edwinindug Edwinindug 15 Dec 2017

  canadian pharmacy viagra 100mg
  viagra without prescription
  consecuencias sildenafil 50 mg
  viagra without a doctor prescription
  cost of viagra 50mg
  viagra without a doctor prescription
  best way to split viagra pills
  viagra no prescription
  se puede comprar viagra generica en farmacias

  Reply
 • Williamwibly Williamwibly 15 Dec 2017

  viagra pills sale uk
  viagra without prescription
  oral jelly equivalent to 100mg sildenafil
  viagra without prescription
  generic viagra with dapoxetine 160 mg
  viagra no script
  preisvergleich viagra 100 mg
  viagra no prescription
  viagra for sale in mexico

  Reply

Leave a comment