ИНФО СЕГА + (10)

Професии во Македонија за кои има најмногу слободни работни места

На македонскиот пазар на труд најмногу работници се бараат во секторот за административни и помошни услужни дејности и изнесува 2.72%

ОДРЖАНА „ТРИБИНА ЗА ПРОМОЦИЈА НА ВОЛОНТИРАЊЕТО ПРЕКУ EVS ERASMUS+ ПРОГРАМАТА“

Младински Информативен и Советодавен центар ИНФО СЕГА во соработка со Коалиција СЕГА и Младински Совет Прилеп одржаа Трибина за промоција на волонтирањето преку EVS Erasmus+ програмата по повод 05 Декември - „Интернационалниот ден на волонтеризмот“.

Како да ги мотивирате децата да добијаат најдобро образование?

Секој од нас во одреден момент од детството се соочил со оваа ситуација: се враќате од училиште, го оставате ранецот, а вашиот татко ве прашува: „Дали денес доби некоја добра оценка?“ Но, вие како дете некогаш не сте биле расположени да одговарате на ова прашање по напорниот ден од наставата и се што посакувате е малку да се одморите. Но, ова прашање кажува дека родителите се загрижени за тоа како напредувате на училиште, тие се навистина заинтересирани и посветени да ви помогнат да ги постигните најдобрите резултати. Во продолжение им нудиме совети на родителите од акаменскиот ментор и тренер, Луси Парсонс, како да им помогнат на своите деца да го добијат најдоброто можно образование:

 

ТИ ИМАШ ПРАВО ДА БИДЕШ ИНФОРМИРАН! ИНФОРМИРАЈ СЕ СЕГА!

Сакаш подетално да се информираш за образование, здравство, вработување или волонтирање? Дознај повеќе за твоите права како потрошувач и дојди полесно до информациите за добивање лични документи. Знаеш ли каде може да се обучиш и да станеш претприемач? 

Право и закон

6.1 СУДСКИ ПОСТАПКИ

Волонтирање

Што е волонтерство, и кој има право да организира волонтерска работа?

Здравство

Кој има право на здравствена заштита?