Како дел од активностите на Националната кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ во периодот од 15 до 19  февруари 2016 година, партнер организациите ИМКА и СФЕРА од Битола, Волонтерски центар, АЛДА и Младиинфо од Скопје, ИНФО СЕГА и АЦЕ од Кавадарци, ОЖО од Свети Николе и ИНФО СЕГА и Младински Совет од Прилеп одржаа серија на состаноци со ученици од средните училишта низ Македонија.

 

 

Состаноците со младите се одржуваа со цел да се соберат информации за младинските потреби за информирање во средношколските заедници, односно кои информации им се достапни и до каков тип на информации сакаат да имаат повеќе пристап. На состаноците се разговараше кои од информациите би им биле подостапни, како и за тоа кои извори за информирање ги користеле до сега, каква поддршка добиваат за информирање од страна на училишните служби, локалните власти или други организации.

 

 

 

Воедно, младите имаа можност и подетално да се запознаат со работата на невладините организации и младинските информативни центри, кои можности ги нудат тие за младите и кој е нивниот бенефит од активностите што се спроведуваат.                       

 

Овие настани ги оценуваме како позитивни и ефективни, и сметаме дека основната идеја да се покрене свеста за потребата од објективно младинско информирање, успешно почнуваме да ја реализираме.

 

Кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ ја спроведуваат Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци, а во соработка со Агенција за млади и спорт, Коалиција СЕГА и други невладини организации.

 

Кампањата „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“ се реализира со поддршка на Програмата за децентрализирана соработка помеѓу Република Македонија и Регионот од Долна Нормандија од Франција.

670 comments

 • curry shoes curry shoes 15 Dec 2017

  You’ll be able to then play within the rooms of your selection.
  curry shoes http://www.curryshoes.us

  Reply
 • Cheap Jerseys China Cheap Jerseys China 15 Dec 2017

  The application of color and smoothness of the finish is signs of quality work that only a professional painting. Clad Genius motor vehicle write up software program includes superior advertisement monitoring software. It really is confirmed that rooms with many different gentle and colour placed somebody in the greater place. Consequently if on your own may perhaps comprise each very little matter by the net Tv set? Never ever settle for "no cost" as becoming no cost watch out absolutely free application and downloads, there will be a concealed marvel or capture. These scanners don鈥檛 prepare contact allowing an individual going to be the barcode,for more information on allow them to learn more about have the desired effect at a multi functional distance.
  Cheap Jerseys China http://www.cheapjerseyswholesalejerseys.us.com/

  Reply
 • Wholesale Jerseys From China Wholesale Jerseys From China 15 Dec 2017

  Several sophisticated software applications are being used to find the possibilities and the occurrences of these frauds with a function to create a robust and a dynamic mechanism to assess and detect frauds. Click here to know more about Redsnow. Author Resource: A Instruction To Principal Aspects Of Antivirus The Web Safety 2009 can provide you with most details for Serious Criteria Of Antivirus Net Protection The Basics 2013. A 2010 Talent Shortage Survey conducted by Manpower, has found that nursing positions are #3 in demand among all careers.commercial painters brisbane high quality commercial painting can provide for hospitals, offices, industrial buildings.
  Wholesale Jerseys From China http://www.wholesalesoccerjerseys.cc/

  Reply

Leave a comment