Новости (6)

Избор на најдобра мобилна апликација во рамките на националната кампања „Информирај се СЕГА“

 

Денес06.03.2017 (понеделник), во бараките на ФИНКИ, во мултимедијалната сала,во Скопје, со почеток во 12 часот, се одржа официјална презентација на најдобра мобилна апликација- Натпревар за креирање мобилна апликација во рамките на Националната кампања "Информирај се СЕГА", спроведена од Коалиција СЕГА со Младинските Информативни и Советодавни Центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенција за млади и спорт и има за цел да им овозможи на младите луѓе безбедно да дојдат до квалитетни интернет информации кои им се потребни и да бидат целосно описменети како дигитални учесници во денешното информатичко општество.

Одржани новогодишни работилници од хуманитарен карактер

 

Во текот на вчерашниот ден, 28 Декември 2016 година, во просториите на ИНФО СЕГА се одржаа две работилници, каде се изработија Новогодишни украси од страна на ЕВС волонтерите од Италија, Лаура и Давиде, Младински Совет Прилеп и ученичките од СОУ Гимназија Мирце Ацев, Анастасија Ристеска и Ана Плетварец.

Одржан координативен состанок со партнерите од националната кампања „Право на младинско информирање-информирај се СЕГА!“

На 04.02.2016 година од 11 часот во просториите на Младинскиот Информативен Центар ИНФО СЕГА Прилеп се одржа координативен состанок со партнерите од  Националната кампања „Право на младинско информирање - Информирај се СЕГА!“.

Победник на конкурсот за лого на националната кампања „Право на младинско информирање–информирај се СЕГА! “

Со задоволство објавуваме дека Комисијата за евалуација на пристигнатите апликации на конкурсот за лого за национална кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА! “ , составена од Агенција за млади и спорт и ИНФО СЕГА, од големиот број на апликации кои пристигнаа , за НАЈДОБРО ЛОГО го избра предлогот на БЛАШКА МИЕВА, на која Агенција за млади и спорт и доделува награда во висина од 250 евра.

Конкурс за избор на лого за националната кампања „Право на младинско информирање–информирај се СЕГА!”

Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенција за млади и спорт, Коалиција СЕГА и други невладини организации на први декември 2015 година официјално ја започнаa Националната кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“.

Почеток на Националната кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“

Младинските Информативни и Советодавни центри ИНФО СЕГА од Прилеп и Кавадарци во соработка со Агенција за млади и спорт и Коалиција СЕГА на први декември 2015 година официјално ја започнаа Националната кампања „Право на младинско информирање – Информирај се СЕГА!“. Кампањата има за цел да им го донесе поблиску правото на младите луѓе да прашуваат и да  добиваат информации од носителите на одлуки. Во кампањата се приклучија 10 организации од повеќе градови низ Македонија.