На 20ти јули 2017 година, во просториите на Младински Информативен и Советодавен Центар - Прилеп се одржа првата работилница со претставници од НВО секторот во Прилеп.

Работилницата имаше за цел да ги запознае учесниците со алатката за Е-учество ОПИН и како можат да ја користат истата за покренување на инцијативи и предлози за подобрување на животот на младите во Прилеп. На работилницата присуствуваа преставници на Црвен крст Прилеп, Ластовица, Младински Совет Прилеп и АИЕСЕК.
Коалиција на младински организации СЕГА од 01 април до 01 декември 2017 година го спроведува проектот „Prilep Youth voice in E-participation“ чија цел е покренување на свеста за важноста на е-учеството на младите преку алатката OPIN. OPIN е веб платформа која е преведена на македонски јазик и каде младите можат директно да учествуваат со поставување на предлози, иницијативи и идеи со цел подобрување на условите за живот во Прилеп.

100 comments

 • CarrieFum CarrieFum 23 Nov 2017

  loans for bad credit with monthly payments
  direct payday lenders
  fast online loans
  direct online lenders

  Reply
 • Williamfance Williamfance 23 Nov 2017

  cialis mail order in canada
  cialis online
  cialis cheap australia
  cialis prices
  cheap cialis brand

  Reply
 • KennethDrota KennethDrota 23 Nov 2017

  what are cialis pills
  cialis prices
  buygenericcialisonline conto pl buy cialis html
  online cialis
  cialis uk cheap

  Reply

Leave a comment