Новости (244)

Коалиција СЕГА одржа Панел дискусија на тема „Младите и медиумите“

Младите не се доволно застапени во националните медиуми. Тие, главно, се информираат од социјалните мрежи, а помалку од телевизијата, радиото и печатените медиуми. Ова беше констатирано на Панел-дискусијата „Младите и медиумите“, која се одржа на 22.06.2018 година, во просториите на Европски универзитет РМ во организација на Kоалиција на младински организации СЕГА во рамки на Неделата на граѓански организации поддржана од УСАИД.

Реализирана обука за Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка на позициски документи

Во рамки на проектот „Застапување на Граѓанските Организации за активно младинско учество“ Коалиција на младински организации СЕГА во период од 31.05.2018 година до 03.06.2018 година ја реализира обуката на тема „Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка на позициски документи“ во хотел Амбиент во Струга.

Посета на волонтери од Волонтерски Центар Скопје

На ден 01.06.2018 година (петок) во просториите на Младински Информативен и Советодавен Центар - ИНФО СЕГА и Младински Совет Прилеп, бевме почестени со присуството на волонтерите од нашата партнер организација - Волонтерски Центар Скопје. Паулина и Антоин беа нашите гости - посетители кои со задоволство ги запознавме со нашите капацитети, нашите простории, волонтерите кои се дел од нашиот центар, со активностите кои ги реализираме секојдневно и нашите досегашни проекти.

Во Кавадарци се одржа инфо ден за кампањата „365 работнички права за млади“

На ден 28.05.2018 на градскиот плоштад во Кавадарци се одржа првиот ИНФО ДЕН за кампањата „365 работнички права за млади“.
Оваа кампања се спроведува од 01-ви јануари 2018 и ќе трае во текот на цела година. 

Одржана презентација за промоција на ЕВС и Еразмус + во СОУ „Ристе Ристески Ричко“ во Прилеп

На ден 15.05.2018 година (вторник) во СОУ "Ристе Ристески - Ричко" во Прилеп, Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА - Прилеп заедно со ЕВС волонтерите од Франција и Бугарија одржаа презентација за промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата пред учениците од трета година.

Одржани презентации во СОУ „Орде Чопела“ за промоција на ЕВС и Еразмус+ програмата

Волонтерите од младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО Сега одржаа презентации за промоција на ЕВС програмата за волонтирање.

Одржана конференција „Препознавање на потребите на НЕЕТ групата на млади преку политиките за млади и младинско информирање“

На 17-ти април, 2018 година се одржа Конференција „Препознавање на потребите на НЕЕТ групата на млади преку политиките за млади и младинско информирање“ која ја организираа Коалиција на младински организации СЕГА, во партнерство со УМКИ од Хрватска, и АЕИ од Полска.

Денес во СЕГА се одржа обука на тема “Cyber Security”

Денес, 11 април 2018 година, со почеток во 11:00 часот во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА во Прилеп се одржа обука на тема “Cyber Security”.