Language Caffee

Language coffee е интересен интеркултурен настан кој ни овозможува размена со разлучни луѓе од разни култури кои што се заинтересирани да научат за странски култури и јазици.

Нови волонтери од Франција во ИНФО СЕГА!

На 01.09.2016 година во ИНФО СЕГА Прилеп пристигнаа тројца нови волонтери од Франција во рамките на проектот „Француско – Македонски културен клуб“ одобрен од програмата Еразмус +. Волонтерите Сеабастијан,  Мејди и Батист ќе работат во канцелариите на ИНФО СЕГА Прилеп и ќе спроведуваат различни активности и работилници за деца поврзани со Француската култура и јазик по средните и основните училишта во Прилеп.

 

Ве покануваме да се приклучите кон активностите, да си го подобрите Францускиот јазик и да ги запознаете!

 

Волонтирање

Што е волонтерство, и кој има право да организира волонтерска работа?

To be an european volunteer in Prilep: To start an adventure

Bérénice, Tomas and Rosario are three EVS-volunteers, from France, Portugal and Spain, respectively. At present, they live in Prilep, involving in the program services of Youth Information and Counseling Center-INFO SEGA and Coalition SEGA.