Katerina

Katerina

ERMA, Европска регионална програма за постдипломски студии за демократија и човекови права во Југоисточна Европа

ERMA, Европска регионална програма за постдипломски студии за демократија и човекови права во Југоисточна Европа

Европската регионална програма за постдипломски студии за демократија и човекови права во Југоисточна Европа (ERMA) е заедничка иницијатива на Универзитетот во Сараево, со Центарот за интердисциплинарни студии (ЦИС) и Универзитетот во Болоња, со Институтот за Централна и Источна Европа Балканска Европа (IECOB) основана во 2000 година.