МЕДИА ДОТ КОМ e софтверска компанија основана во 2007 година, веќе докажана во областа развој на софтвер, со голем број клиенти распространети во повеќе од 15 земји ширум светот, има потреба од зголемување на својот програмерски тим, објавува конкурс за вработување на програмери кои ќе имаат можност да работат на интересни проекти базирани на нови технологии во одлични услови.

Како веб девелопер ќе имате можност да работите во одржувањето на постоечките и развојот на новите проекти во професионален тим кој ги следи новите технологии.

Програмерите кои ќе станат дел од нашиот тим ќе ги имаат следниве задолженија:
- Анализа и дизајн на софтверски решенија.
- Развој на софтвер и пишување на техничка документација.
- Тимско работење
- Комуникација со клиенти 

Отворени работни позиции:

1. Middle Програмер (три позиции)

Потребни квалификации на програмерот
- Познавање на OOP концепти, софтиверски архитектури(N-Tier Architecture)
- Познавање на UI концепти и основно дизајнирање
- Познавање и искуство во ASP.NET MVC (ASP.MVC/Entity Framework)
- Познавање на Restfull Api
- Познавање на релациони бази на податоци MS SQL / MySQL(Stored Procedures, Views, Functions)
- Познавање на HTML5, CSS3,Javascript, jquery и XML
- Познвање на англиски јазик
- Способност за работа во тим. 

Вештини и искуствa кои ќе се сметаат како предност
- Познавање на Angular 2 +,Bootstrap.
- Искуство со TFS (Team Foundation Server) и IIS (Internet Information Services)
- Желба за учење на нови технологии и примена на истите во развој на проекти.

- 2+ год. Работно искуство како .NET програмер

2. Junior Програмер (три позиции) 

Потребни квалификации на програмерот
- Основно познавање на ASP.NET (C#) / MVC
- Основно познавање на релациони бази на податоци MS SQL/MySQL
- Основно познавање на: HTML, Javascript, CSS и XML
- Познвање на ООП концепти и софтверски архитектрури
- Познавање на англиски јазик
- Способност за работа во тим. 

Вештини и искуствa кои ќе се сметаат како предност
- Познавање на Angular 2 +,Bootstrap
- Желба за учење на нови технологии и примена на истите во развој на проекти.

Зошто би требало дa станете дел од нашиот тим?
- Ќе работите во професионален тим, кој е насочен кон усовршување и надоградба на вештини.
- Ќе учите и ќе бидете во тренд со новите технологии.
- Квалитетот и довербата кај нас се на прво место.

Ние нудиме:
- Загарантирана висока почетна плата како и можност за брзо напредување.
- Квалитена и професионлна работна средина.
- Одлична работна атмосфера и брзо професионално надоградување.

Пријавите со вашето кратко резиме (CV), испратете го на email адреса: 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  
Сите апликации ќе бидат разгледани и оние кои ги исполнуваат условите ќе бидат повикани на интервју.

Краен рок за аплицирање: 23.10.2018 година.

Leave a comment