Универзитетскиот институт на Обединетите нации за компаративни студии за речионална интеграција (UNU-CRIS) им нуди на студентите со интерес и позадина во студиите за регионална интеграција да учествуваат во активностите на Институтот: тренингот и праксата се соодветно наменети за додипломски и постдипломски студенти.

 

Кој може да аплицира:

Апликантите мора:

-       Да бидат запишани на додипломски или постдипломски студии, или да бидат носители на диплома или магистрал;

-       Да покажат силен интерес во студиите на ООН, глобалното владеење или регионалната интеграција и посебно во една од истражувачките програми на Институтот:

1.    Улогата на регионите во глобалното владеење;

2.    Обединетите нации и регионалните јавни добра;

3.    Промена на шаблони за регионално и глобално владеење.

-       Да бидат желни да придонесат за истражувачките проекти и активности на Институтот;

-       Да бидат под притисок и да можат да дејствуваат брзо и ефикасно;

-       Да поседуваат одлични вештини за комуникација и пишување на англиски јазик;

-       Да бидат умешни со Microsoft Office Suite;

-       Да бидат достапни за време од најмалку три до максимум шест месеци.

Придобивки:

Обезбедени се канцелариски простории, компјутерски капацитети и пристап до библиотеките на UNU-CRIS, UNU, Универзитетот Гент, Универзитетскиот институт во Брисел и Колеџот на Европа. Додека практикантската работа не е наградена, патните трошоци за присуство на настани поврзани со UNU-CRIS се надоместуваат.

Покрај тоа, поволното место на Бриж во близина на Брисел обезбедува директен пристап до седиштето на Европската унија и други меѓународни организации, како и голем број универзитети и истражувачки центри со седиште во главниот град на Белгија.

Иако кандидатите треба да се договорат за патување, престој и здравствено осигурување, UNU-CRIS ќе обезбеди совети и поддршка за да помогне во олеснувањето на процесот на пребарување.

Краен рок за пријавување: 01.11.2018 година.

Повеќе информации на следниот линк.

Leave a comment