Со тоа што ќе бидете избрани да бидете дел од групата Есен 2018 година, ќе имате можност да се поврзите со млади лидери кои работат на креирање на едноставни, но влијателни решенија за проблемите што го засегаат опшеството во вашата заедница и ја споделуваат нивната приказна со нашите социјални медиуми низ фото-приказни, видеа, интервјуа или блогови.

Како глобален амбасадор ќе имате шанса да ја претставувате вашата земја со истакнување на иновативни решенија кои младите лидери во вашата заедница ги прават со нашите меѓународни следбеници.  Исто така ќе бидете во можност да изградите мрежа со слични млади креативци кои се приклучиле на оваа програма оваа есен, како и со креативци кои се приклучиле и во претходните години. 

Задачи и обврски:

-       Дизајнирање и извршување на преземањата на Instagram;

-       Спроведување интервјуа со инспиративни поединци;

-       Креирање содржини за TBTM каналот на YouTube;

-       Со покажувајќи било кој друг креативен талент, мора да ја продолжите мисијата на оваа програма.

Придобивки:

-       Се стекнува искуство работејќи како дел од многу разновиден и меѓународен тим;

-       Развивање на докажани вештини во тимска работа, брендирање, комуникација и застапување на социјалните медиуми;

-       По успешно завршување, добивате признание за вашата улога на веб-страната на The Better Tomorrow Movement и каналите  на социјалните медиуми;

-       Улога во развојот на инспиративните луѓе и проекти кои придонесуваат кон социјално и влијание врз животната средина;

-       Добивате сертификат по успешно завршување  на TBTM програмата.

Може да се пријават млади луѓе од 14 до 28 години.

Краен рок за пријавување: 21.10.2018 година

Повеќе информации на следниот линк.

Leave a comment